Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-19 19:33:00

Háromszáz adag ebédet készítettek balatoni szakácsok a rászorulóknak

Háromszáz adag ebédet készítettek Balatonfüreden balatoni szakácsok, amelyet veszprémi rászorulóknak fognak vasárnap kiszállítani. Húsz adagot visznek még a menüből a mentőállomáson szolgálatot teljesítőknek is.

Egy rádióadás adta az ötletet a Balatoni kör tagjai számára, hogy szervezzenek jótékonysági ételosztást a rászorulók számára.

Varga László, a Balatoni Kör alelnöke a babgulyás hozzávalóit mesélte el Híradónknak: „15 kiló sertéslapockát, 5 kiló sertéscsülköt, 12 kiló krumplit, nyolc kiló répát, 6 kiló petrezselyem gyökeret, hat kiló zellert, körülbelül ezek a nagy számok”.

Az egyik balatonfüredi szálloda a kezdeményezés mellé állt, így a jótékony szakácsok egy profi konyhában készíthettek el összesen 300 adag ebédet. Nem csak egy tartalmas levest készítettek, hanem - elsősorban a gyerekekre gondolva – egy kis csemegét is összeállítottak.

„Egy lecsós alapon pörköltalapot főzünk, a burgonya, illetve a bab külön fog elkészülni. A mákos gubához 200-250 kiflit szeletelünk össze, és a klasszikus teljes receptúra alapján mézzel, mákkal fogjuk ezt elkészíteni” – mondta Vincze Péter.

Az elkészült háromszáz adag menüvel vasárnap útra kelnek az akció szervezői és önkéntesei. 100-120 veszprémi családhoz jutnak majd el, és viszik el nekik a kétfogásos menüt, de húsz adaggal kedveskednek a város mentőállomásán éppen szolgálatban levő munkatársaknak is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink