Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-19 05:30:00

Ma vesznek végső búcsút Pécsi Ildikótól - egy idézet áll majd a síremléken

A színésznő még több mint 10 évvel ezelőtt vásárolt dupla sírhelyet a máriabesnyői sírkertben magának és férjének, az idén nyáron elhunyt Szűcs Lajosnak.

A 80 éves korában elhunyt színésznőt ma temetik, a Ripost pedig csütörtök reggel kilátogatott a mária­besnyői sírkertbe, hogy megnézzék, hol tartanak a munkálatok. Azt írták, hogy Pécsi Ildikó síremléke már elkészült, rajta egy idézettel. Ezt követően a Bors megkereste L. Péterfi Csabát, a színésznő fogadott fiát.

"Rengeteg munkával jár a temetés megszervezése, de Ildikó jó előre eltervezte, kik vehetnek tőle végső búcsút a szertartáson. Még azt az Ady Endre-verset is kiválasztotta, ami a gyásztáviraton szerepel. Mostanra szerencsére a dupla síremlék is elkészült gránitból" – mondta el L. Péterfi Csaba.

A színésznőtől katolikus szertartás szerint, szűk családi körben vesznek végső búcsút, ám hogy minden tisztelője el tudjon tőle búcsúzni méltóképp, élőben közvetítik a szertartást. Sőt, egy ravatalt is felállítanak, amin mindenki elhelyezhet egy szál virágot, hogy lerója végső kegyeletét.

Ady Endre versével búcsúzott a nézőktől Pécsi Ildikó 2017 nyarán az ATV stúdiójában

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink