Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-17 18:19:00

Fideszes képviselőtársa férjét juttatta vezetői álláshoz Komló polgármestere

Komló fideszes polgármestere egy másik fideszes önkormányzati képviselő rokonát nevezte ki az egyik városi cég élére. Az ellenzék hiába tiltakozott a döntés ellen, most nincs beleszólásuk a város ügyeibe: a veszélyhelyzet miatt a polgármester számos kérdésben egyedül dönthet.

A komlói Városgondnokság vezetői pályázatát még szeptemberben írták ki, a koronavírus-járvány miatti második veszélyhelyzet és rendkívüli jogrend elrendelése előtt. Azért akartak a cég élére új vezetőt, mert a városi cég igazgatójával sem az ellenzék, sem a város első embere nem volt megelégedve. A vita odáig fajult, hogy most a teljhatalmat kapott polgármester az egyik fideszes önkormányzati képviselő férjét nevezte ki a városi cég élére.

„Arról van szó, hogy majd egy évig alpolgármestert akart csinálni ebből a képviselő asszonyból Polics József, most a karácsonyfa alá azt kapnánk ajándékba, hogy kinevezték a férjét egy városi intézmény vezetőjének. Még egyszer mondom, ez a döntés ez egészen biztosan tisztességtelen, és majdnem biztos hogy törvénytelen, hiszen nem rendeltetésszerűen használja jogait a polgármester, nem arányos és a védekezéshez a világon semmi köze nincsen” - mondta Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője.

Az önkormányzatban ülő, többségben ellenzéki képviselő nem tud mit tenni a döntés ellen a vészhelyzet alatt. Híradónk kereste Komló polgármesterét, aki nem kívánt kameránk elé állni, viszont titkárnőjével megüzente: ebben az évben már nem kíván egy sajtóorgánumnak sem interjút adni.

A helyiek már meg sem döbbentek azon, hogy mi történt a városban, azt mondják, az utóbbi hetekben hasonló kinevezésektől zeng a baranyai sajtó. Az ellenzék szerint meg kell várni, míg vége lesz a veszélyhelyzetnek, és újra meg kell vizsgálni, vajon jogos és megfelelő volt-e a fideszes képviselő férjének kinevezése, és hogy a polgármester a döntésével túllépte-e a megengedett jogkörét.

Fideszes képviselőtársa rokonát juttatta vezetői álláshoz a komlói polgármester

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink