Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-14 16:33:00

Vitray Tamás elárulta, miért vesztek össze Hofi Gézával

Vitray Tamás Radnai Péter Az első influenszerek című műsorában régi kulisszatitkot árult el a legedás humoristához, Hofi Gézához fűződő kapcsolatáról: a Kossuth-díjas újságíró kertelés nélkül vallotta be, hogy bár viszonyuk szívélyesnek indult, és több tévéműsort is készítettek együtt, egy súlyos nézeteltérés megmételyezte a barátságukat.

Vitray Tamás elárulta, miért vesztek össze Hofi Gézával

Vitray fájlalja, hogy a konfliktust sosem sikerült elsimítaniuk, sőt miután összevesztek, a népszerű televíziós Hofi állandó céltáblájává vált. A nagyszerű előadóművész ugyanis ezt követően minden fellépése alkalmával csúfondárosan ironizált Vitray személyén - így vett revansot egykori sérelméért.

"Jó barátok voltunk Gézával, csináltunk műsorokat együtt, többek között a Nem csak a Balaton van a világont és a szilveszteri adásokban is voltunk együtt. Minden Hofi-premieren ott voltam, imádtam a humorát. Természetes, hogy felkértem az Ötszemközt című műsorba" - elevenítette fel a múltat Vitray.

"Beszélni akart velem előtte, ezért találkoztunk az újságíróklubban. Azt mondta, attól fél, hogy tőle poénokat várnak az emberek, mert ez a foglalkozása. Ha az életéről beszél, csalódni fognak a nézők. Nem tudtam megígérni neki, hogy viccelődjön végig, mert az ő élete tényleg nem volt vicces, nehéz utat járt be addig, amíg ő lett a Hofi. Megegyeztünk abban, hogy a műsor elején elmondom a nézőknek: ezúttal ne várják a tréfát" - folytatta az emlékezést a 88 éves újságíró.

Sajnos azonban a közös produkció nem úgy sikerült, ahogy a két legenda tervezte. A műsor adásba került és sikert aratott, de Vitray kivívta vele a szakma néhány nagyágyújának ellenszenvét. "Volt két gazdája Hofi Gézának, az egyik a Mikroszkóp Színpadon Komlós János, a másik a televízióban a jóbarátom, Horváth Ádám. Vele egyébként utólag megtárgyaltuk mindezt, Komlóssal nem. Mindkettő megsértődött rám, amiért nem beszéltem velük és kértem kvázi engedélyt, járuljanak hozzá, hogy a Géza egy komoly életinterjúban részt vegyen. Azt mondták, nagyon sok kárt okozott ez a műsor Hofinak" - fogalmazott Vitray Tamás.

"A műsort bárkinek megmutattam, azt mondta, egy bántó, sértő szó nem hangzott el. Ám Géza hitt ennek a két embernek, és nyilván akadtak társaik is. A vége az lett, hogy három vagy négy évig minden műsorában benne voltam, és az idézettnél sokkal bántóbban is fogalmazott velem kapcsolatban. Ezek után én már nem láttam őt többé. Nem is beszéltük meg ezt soha" - zárta a szomorkás történetet a Kossuth-díjas riporter.

atv.hu/femcafe.hu

Ajánlom

További belföldi híreink