Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-12 15:51:00

A rendőrséghez továbbította Demeter Szilárd ügyét Polt Péter

A DK-s Arató Gergely kérdezett rá Polt Péter főügyésznél, hogy Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője írása kimeríti-e azt a bűntettet, miszerint „aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A rendőrséghez továbbította Demeter Szilárd ügyét Polt Péter
Szombaton kiderült, Polt mindezt feljelentésként értékelte, és továbította azt a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, akik majd eldöntik, felmerült-e bűncselekmény gyanúja

- írja a telex.hu.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a történet egy november végén az Origo-n megjelent véleménycikkel kezdődött, amelyben Demeter Szilárd többek között „Európát Soros György gázkamrájának" nevezi. A MAZSIHISZ még aznap este reagált a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának írására. Szerintük „Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, 75 évvel Auschwitz után egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink