Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-11 21:59:00

Egy friss felmérés szerint a Fidesz vesztett félmillió szavazót

A Závecz Research december 1 és 8 között végzett felmérést, amiből az derült ki, hogy a kormánypárt augusztus óta sok szavazót vesztett.

A hvg.hu összegezte az eredményeket, miszerint a Fidesz támogatottsága a múlt havi mérésekhez képest egy százalékot csökkent, 31 százalékról 30 százalékra. A Závecz Research arra is felhívta a figyelmet, hogy a közvélemény-kutatásuk alapján augusztusban a Fidesz még 36 százalékon állt, ami azóta félmilliós szavazóvesztést jelent. 

Az ellenzéki összefogás eszerint maradt ugyanúgy 34 százalékon a korábbi adatok után. 

A Fidesz eredményei csökkennek a felmérés szerint, és azt is megállapították, hogy jelentős a visszaesés a diplomások körében, ahol 46-ról 27 százalékra csökkent a Fideszt támogatók aránya. Sokat veszített augusztus óta a párt Budapesten és a megyeszékhelyeken: előbbi csoportban 34-ről, utóbbiban 36-ról csökkent 23 százalékra a szavazótábor mérete. A kutatás szerint a fiatalok, a 30 év alattiak körében is meggyengült a Fidesz pozíciója, itt a korábbi 33 helyett most 22 százalékos a támogatottsága - tette hozzá a lap. 

A közvélemény-kutatás éppen a Szájer-ügy kirobbanásakor mért, de a botrány a szavazókra gyakorolt hatását hosszabb távon érdemes még vizsgálni. 

DK a Szájer-ügyről: ez nem maradhat további következmények nélkül

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink