Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-09 05:21:00

Megszólalt az EMMI: az iskolákban is maradnak az eddigi intézkedések

Az ATV Híradója az EMMI-hez fordult, miután Orbán Viktor miniszterelnök külön nem tért ki hétfői bejelentésében arra, mi lesz az iskolákkal. A válasz az alábbiakban olvasható.

Egy pécsi általános iskolában a múlt héten még megtartották a Mikulásnapi ünnepséget, kedden azonban váratlanul bezárt az intézmény: fertőtlenítést rendeltek a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Jelenleg 512 iskola van az országban, ahol egyes osztályok tanulnak otthonról, 40 intézményben pedig teljes egészében digitális oktatás folyik. Ez utóbbi akár sikert is eredményezhet. Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban például jobban sikerült az érettségi a diákoknak, mint tavaly.

Az iskolákra nem tért ki külön a miniszterelnök a hétfői bejelentésében. A köznevelési államtitkár híradónk kérdésére azonban megerősítette: érvényben maradnak a december 11-ig szóló rendkívüli intézkedések a közoktatási intézményekben is.

Az általános iskolákban tehát folytatódik a jelenléti oktatás, a 9., vagy afeletti évfolyamokkal működő középiskolákban pedig marad a digitális munkarend.

A részletes tájékoztatást hiányolja a Szülői Hang Közösség képviselője, így ugyanis nagyon nehéz terveznie a családoknak. Miklós György, képviselő szerint az iskolák is alig adnak információt arról, hogy pl. mi történik az intézményben a fertőzés felbukkanása nyomán. De arról sem tudni eleget, hogy egy adott iskolában összesen hány tanár, hány gyerek fertőzött, és hány esetben rendeltek el intézkedést – nehezményezte híradónknak.

Egy pécsi iskolában a múlt héten még megtartották a Mikulás napi ünnepségeket, most bezárt az intézmény. Váratlanul fertőtlenítést rendeltek el, közleményük szerint a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.

A távoktatás eredményességéről több felmérés is készült a járvány kezdete óta. Ezek a kutatások a jó példák mellett sok problémát is jeleztek, olykor súlyos lemaradást bizonyos tantárgyakból. Ezzel szemben az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban, ami elit iskolának számít a fővárosban, az idén jobb eredményt értek el a diákok az őszi érettségin, mint egy évvel korábban. Az iskola pedagógia vezetője szerint mérhető, hogy a digitális oktatás nem akadályozza a diákokat a tudás megszerzésében – vélekedett híradónknak Horn György.

EMMI: Az iskolákban is maradnak az eddigi intézkedések

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink