Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-06 16:37:00

A tanárok aggodalmára reagált az EMMI: két részletben kapják meg a 100 százalékos táppénzt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradójával azt közölte: minden tanár teljes összegű táppénzben részesül, aki munkavégzése során kapta el a koronavírust. A teljes összeget két részletben kapja meg a dolgozó: először a 60%-os táppénzt, majd a maradék 40%-ot akkor, ha a foglalkozási megbetegedéssel kapcsolatos eljárást az érintett hatóságok befejezték - tájékoztattak.

A minisztérium Híradónknak adott válaszában azt írta: pozitív laboreredmény birtokában az intézményvezető kezdeményezésére a munkáltató telephelye szerint illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatal, mint munkavédelmi hatóság állapíthatja meg, hogy a pedagógus a hivatásából eredően találkozott Covid-19 vírussal fertőzött személlyel.

Annak a pedagógusnak, aki hatósági karanténban van, de tünetmentes, ha lehetősége van otthonról munkát végezni és vállalja is azt, otthoni munkavégzést rendelhet el a munkáltató. Ebben az esetben természetesen nem kell táppénzre mennie, hiszen munkát végez, így a teljes fizetését megkapja - közölték.

Korábban híradónknak Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője arról számolt be: sok pedagógus azért nem akart részt venni a tesztelésben, mert attól tartottak, hogy nem kapják meg a megígért 100 százalékos táppénzt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink