Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-05 05:55:00

Szabálytalanul traffipaxoztak a rendőrök a 67-es útnál, megszólalt a rendőrség

A KRESZ-szabályokat áthágva traffipaxozott a rendőrség a 67-es útnál. Az esetről több autós is felvételt készített, a gyorshajtókat figyelő rendőr a sebességmérőt szabályosan helyzete el, viszont autójával egy teljes sávot elfoglalva állt meg, amivel megsértette a KRESZ szabályait.

Az egyik amatőr felvételen is jól látszik, hogy a sebességmérő eszköz az út szélén áll, miközben a rendőrautó egy egész sávot elfoglal. Több autós is lefotózta a szabálytalankodó rendőröket. A felvételek pillanatok alatt felkerültek a közösségi oldalakra, azzal a megjegyzéssel, hogy a rendőrök most már bármit megtehetnek?

Híradónk kereste a rendőrséget az ügyben, de nem kívántak a kamera elé állni, véleményüket azonban egy közleményben fogalmaztak meg. Ebben azt írják, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az ellenőrzés helyének kiválasztásakor ebben az esetben is figyelt arra, hogy a közlekedési szabályok maradéktalan betartása mellett az eszköz ne veszélyeztesse a közlekedés biztonságát.


A közlekedési szakjogász viszont azt mondta Híradónknak: a mérőeszközt valóban szabályosan helyezték el, azonban az autó rossz helyen állt. Hozzátette: a civil rendőrautó úgy állt meg a felüljárón, hogy azzal kétséget kizáróan megszegte a hatályos kresz szabályokat. 


„A KRESZ-nél kettő olyan szabály van, amit ez a megállás megszeget. Ugye egész hídon nem lehet megállni, másrészt pedig a záróvonal és a jármű között legalább 3 méter távolságot kell hagyni. Ezek a tilalmak, ezt a rendőrség a forgalom ellenőrzése során megszegheti, figyelmen kívül hagyhatja, de azért ott van az a rendelkezés, hogy indokolatlan mértékben sem a gyalogos- sem a járműforgalmat nem akadályozhatja. Itt azt láthatjuk, hogy záróvonal van és mind a két irányból kanyar után áll a rendőrautó” - magyarázta Nagy László.

Az autósok többsége a traffipaxozással egyetért, mert így sokan kétszer is meggondolják, hogy száguldozzanak-e az utakon.

A rendőrség nem indított eljárást a KRESZ-szabályokat megszegő kollegájukkal szemben.

Szabálytalanul állt a traffipaxozó civil rendőrautó

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink