Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-04 13:17:00

Lázár János megkongatta a vészharangot: politikai akarat hiányában hazánk néhány éven belül képtelen lesz magát élelmiszerrel ellátni

A politikus beszédében azt taglalta, hogy mennyire fontos az önálló agrárgazdalkodás, hogy ne szoruljunk rá mindenből az importra.

"Hajtsuk végre azt a bizonyos hétmérföldes lépést az agárirum finanszírozásában, és emeljük a nemzeti hozzájárulás mértékét 80 százalékra" - írta Lázár a hivatalos Facebook-oldalán. Javaslatát szintén csatolta, amiben többek között az ijesztő jövőképről beszélt az agrár szektorban. 

"Politikai szándék hiányában hazánk néhány éven belül képtelen lesz magát élelmiszerrel ellátni. Például azért, mert érdemi beavatkozás nélkül ennyi idő alatt szép fokozatosan megszűnik hazai állattenyésztés és a tendenciák hasonlóak lesznek az agrárium más területein is.

Hús-, tej-, tejtermék-, zöldség- és gyümölcsimportőrök leszünk, kiszolgáltatva magunkat egy teljesen külföldi tulajdonban lévő kiskereskedelmi hálózatnak. Ez nem disztópia vagy rémhírterjesztés. Ez a mostani trendek „meghosszabbítása” a közeli jövőig.

10 év! Ennyi időnk van ezt a tendenciát megváltoztatni. Cselekedni éppen elég, elvesztegetni sok - taglalta Lázár János. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink