Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-04 21:34:00

Dúró Dóra: egy nemzeti-keresztény párttól elvárható, hogy a politikusai a magánéletükben is így éljenek

Pressziót kívánnak gyakorolni a kormányzatra Trianon-ügyben is, erre szolgált a békeszerződés nyilvános elégetése- mondta Dúró Dóra. Szájer Józsefről is beszélt, szerinte Szájer esetében a kormánynak nem az életmódja volt elfogadhatatlan, hanem az, hogy ez nyilvánosságra került.

Románia budapesti nagykövetsége előtt elégették a trianoni békeszerződés egy kinyomtatott példányát a Mi Hazánk politikusai. Dúró Dóra ennek kapcsán az ATV Startban elmondta, hogy a békeszerződés 100. évfordulója volt az apropója, és december 1-je pedig egy román nemzeti ünnep.

Ezért akarták felhívni arra a figyelmet, hogy Trianon nem hozott békét, és a határon túli magyarok érdekei nem védettek, a magyar kormány nem lép fel ennek érdekében megfelelően. Dúró szerint képesek nyomásgyakorlásra, példaként hozta, hogy a mesekönyv ledarálását követően a kormány módosította az Alaptörvényt. Azt gondolja, hogy ha ez nem történik meg, és nem kerül a figyelem középpontjába a kérdés, akkor a kormány nem lépi meg az Alaptörvény módosítását.

Hasonló nyomás alá akarják helyezni a kormányt Trianon ügyben is- Dúró szerint ebben a kérdésben is hiteltelen a kormány. Szájer József botránya pedig megmutatta, hogy a kereszténység is mennyire hiteltelen, szerinte egy álnemzeti kormányról van szó.

Dúró Dóra jelképesen felgyújtotta a trianoni békeszerződést

 

Dúró szerint Szájer esetében a kormánynak nem az életmódja volt elfogadhatatlan, hanem az, hogy ez nyilvánosságra került. „Ez nagyon nagy különbség”- jelentette ki a politikus.

Nem tudja elképzelni, hogy a Fidesz vezetésében ne tudtak volna erről. „Egy olyan emberről, aki a 30 éve tűzközelben van, lehetetlen, hogy ne tudták volna. Orbán Viktort ez akkor kezdte el zavarni, amikor nyilvánosságra került és a szavazók is megtudták”- vélekedett Dúró.

A Mi Hazánk politikusát a hiteltelenség és a hazugság zavarja a legjobban az ügyben. Ha egy párt nemzeti-keresztényként kívánja magát meghatározni, a politikusoknál elvárható lenne, hogy igyekezzenek ezt az értékrendet a saját magánéletükben is alkalmazni. Négy gyerekes anyaként a politikában is a család fontossága mellett tud hitet tenni, mert a politikai és magánvéleménye egybeesik.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink