Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-04 05:50:00

Rengeteg a fertőzött, mégsem zárnak be egy pécsváradi iskolát

A rendszeres tesztelésnek köszönhetően egyre több pedagógusról derül ki, hogy koronavírusos. Ennek ellenére több érintett oktatási intézményben is úgy folyik tovább a munka, mintha semmi nem történt volna. Pécsváradon 14 dolgozóból kilencnek lett pozitív a tesztje. Egy nagykanizsai iskola felső tagozatán viszont mától szünetel az oktatás, mert a tanárok nagy része kidőlt a járvány miatt.

Egy pécsváradi gyógypedagógiai iskolában is tesztelték a tanárokat. Itt a pedagógusoknak több mint a fele pozitív lett. A PDSZ most azt nehezményezi, hogy a tankerület a nagy számú fertőzött ellenére sem záratja be az intézményt.

„Na de az, hogy van egy intézmény, ahol tizennégy emberből hét ember, hét pedagógus illetve két pedagógiai asszisztens tünetmentesen pozitívnak bizonyult, és nem történik intézkedés, egy olyan intézményben, ahol ráadásul kollégium is van, én úgy gondolom, hogy ez már több, mint veszélyeztetés” - fogalmazott híradónknak Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője.

Nagy Erzsébet azt állítja, ők most azért lobbiznak, hogy legyen hosszabb a téli szünet, és januárban újra teszteljenek, és fokozatosan engedjék vissza a tanulókat az iskolákba.

Egy nagykanizsai intézményben kedden derült ki, hogy több lakójuk koronavírusos, akik közül 7-en meghaltak. Közben az is napvilágot látott, hogy egy idős beteg az intézményben halt bele a covid-fertőzésbe, így nyolcra emelkedett a halottak száma az idősotthonban.

„Jelenleg az intézmény tünetmentes. Azok a kórházban ápolt idős betegek, akiknek az állapota stabil, és negatív koronavírus-teszt eredménnyel rendelkeznek, ők már visszaköltözhetnek az intézménybe” - mondta Schauta Marcell, a Szociális Társulás Nagykanizsa elnöke.

A városban a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában olyan sok fertőzöttet találtak, hogy az intézmény átállt a digitális oktatásra.

„Jövő hét szombatig a teljes felső tagozat digitális oktatásra áll át, ennek az az oka, hogy nagyon sok a fertőzött, beteg gyerek. Most már a pedagógusok körében is olyan méreteket öltött a fertőzés, hogy nem tudtuk megoldani a helyettesítésüket szakeszerűen” - mondta Smolcz Frigyes intézményvezető.

Két hétig biztosan digitális oktatás lesz, az iskola vezetője elrendelte az épület teljes fertőtlenítését.

Hosszabb téli szünetet és újboli tesztelést akar a PDSZ

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink