Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-02 20:29:00

Ujhelyi István emberként szánja Szájer Józsefet

Szájer József nem csak az EP-képviselői mandátumáról mondott le, hanem a Fideszből is kilépett. Ujhelyi István az ügyben felmerült titkosszolgálati szál kapcsán megjegyezte, hogy nem ezt kell keresni, hiszen ahol szabad média van, és ahol szabad az igazságszolgáltatás, ott egy EP-képviselő így járhat.

Ujhelyi István, az MSZP EP- képviselője elmondta, hogy ő mint embert nagyon szánja Szájer Józsefet, mivel eddig hazugságban kellett élnie, és most így került előtérbe az ő igazi énje. 

Az, amit ő, mint a Fidesz egyik legfontosabb alapembere tett ezzel az országgal, az megbocsáthatatlan, szerinte ez az igazi botrány.

Ha valahol azt olvasnánk, hogy liberális vagy kalózpárti lebukott egy szex botrányba, akkor az senkit nem érdekelne. De itt arról van szó, hogy az a Szájer József, aki szinte egyszemélyben tartotta bent a Fideszt a kereszténydemokrata Néppártban, egy ilyen elképesztő, a Fidesz értékrendjével szembemenő botrányba bukott bele. Ujhelyi szerint a politikájába bukott bele, mert amit most tudnak az ügyről, az pontosan ellentétet annak, amit beállítatnak magukról, mégpedig azt, hogy a lengyelekkel együtt ők az utolsó, igazi védnökei kereszténydemokráciának. Ujhelyi szerint a Szájer-üggyel kiderült, hogy ez politikai hazugság.

A politikus szerint Szájer József „szabadossága” nem egyezik azokkal a politikai nyilatkozatokkal és az Alaptörvénnyel sem, amit ő maga vetett papírra. A magyar kormány folyamatosan beleszól az emberek családi életébe, ott vannak a hálószobába, ezzel áll szemben ez az ügy.

EP-képviselőként egy erős ellen kommunikációt indít a nemzetközi térben, hogy nem egyenlő a magyarság Orbánnal, Szájerrel, Deutsch-csal. Az európai konzervatív pártcsalád mint a forró krumplit hajítják el, a nacionalista szélsőséges pártcsaládban lesz helyük- jelentette ki Ujhelyi.

A Deutsch és Szájer-botrány mellett nem úgy működik a Fidesz befolyás, mint mondjuk fél évvel vagy 8 évvel ezelőtt- jegyezte meg az EP-képviselő, aki sajnálja, hogy mindeközben nem arról van szó, amik igazán fontos, a táppénzről vagy az egészségügyről.

A titkosszolgálati szál kapcsán Ujhelyi megjegyezte, hogy ez nem egy olyan helyzet, mint a Strache-ügy, ami erősen megrendezett volt, ez egy teljesen spontán eset, amit a belga sajtó kiderített. Ahol szabad média van, és ahol szabad az igazságszolgáltatás, ott egy EP-képviselő így járhat.

MSZP: A Fidesznek ezután nincs erkölcsi alapja beleszólni a családok életébe

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink