Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-02 15:41:00

Rendszeres drogtesztelésre kötelezné a képviselőket és a kormánytagokat a Jobbik

A parlament és a kormányzat tagjainak kötelező és rendszeres drogtesztelését kezdeményezik jobbikos képviselők.

Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján egyikük, Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke elmondta: már dolgoznak azon a törvényjavaslaton, amely szankciókat is tartalmaz arra az esetre, ha valaki nem veti alá magát a vizsgálatnak vagy tesztje pozitív lesz.

Hozzátette, frakciójának tagjai lesznek az elsők, akik elvégeztetik magukon az ellenőrzést.

A jobbikos politikus közölte, mindenkire vonatkozna ez a kötelezettség, aki "képviseli, és egyébként viselkedésével minősíti is" Magyarországot.

Láttunk már számos példát arra, hogy egy-két nap alatt is átvihető egy törvényjavasalt. Bízunk abban, hogy a kormánypárt is támogatni fogja ezt, és végre nem vizet prédikál és bort iszik, elbújva az álkereszténység és az álkonzervativizmus árnyékába - fogalmazott Dudás Róbert.

Szerinte azzal, ami Szájer József lemondott európai parlamenti képviselő ügyében történt, nem saját jó hírüket, hanem az ország bőrét viszik vásárra a kormánypártok.

Dudás Róbert hiányolta a Fidesz és a KDNP elhatárolódását Szájer Józseftől, akit Orbán Viktor "leginkább becsatornázott embereként", legfőbb brüsszeli hadvezéreként, egy alkotmánybíró férjeként és "az alaptörvény szülőatyjaként" említett.

Éles vitába keveredett Szájer József ügyéről Rónai Egon és Fekete-Győr András

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink