Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-03 05:40:00

Megszólalt az apa, akinek egy kővel verték agyon hatéves kislányát: halálbüntetésre ítélné lánya gyilkosát

Első fokon 20 év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki tavaly nyáron egy kővel vert agyon egy hatéves kislányt Szekszárdon, majd a holttestét egy patakparton hagyta. A férfi végig tagadta a tettét, hosszú ideig egy elmegyógyító intézetben kezelték

A patakparton találtak rá a hatéves Leonetta holttestére. A kislány fejét egy kődarabbal verte szét gyilkosa. A tettest néhány nap alatt elfogták a rendőrök.

A férfi letartóztatási tárgyalásán a kislány családjából is többen is ott voltak. Néhány másodperc alatt lincshangulat alakult ki.

Az apa az elfogás után nyilatkozott híradónknak, elkeseredésében azt mondta: ő ha tehetné, nagyon durván megbüntetné lánya gyilkosát. Életfogytig tartó büntetésben reménykedik, de mint mondta, a halál lenne a legjobb. „Ha a halálbüntetés visszajönne, legalább sok ember meggondolná, hogy gyerekeket, meg embereket gyilkolászik” 

– fogalmazott Kalányos Gábor.

Káplár Mátyás, klinikai szakpszichológus híradónknak azt mondta, egy gyerek elvesztését soha nem lehet feldolgozni, de az ítélet enyhítést hozhat a gyászban, és segíthet annak feldolgozásában.

A tárgyalás egyébként zártláncú videóhálózaton folyt, a sajtó csak az ítélethirdetésen lehetett jelen. A bíróság halmazati büntetésül 20 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte a férfit. A bíróság ítélete nem jogerős, a vádlott, a védője, illetve a törvényes képviselője is enyhítésért fellebbezett.

Húsz év fegyházat kapott a hatéves unokahúgát agyonverő szekszárdi férfi

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink