Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-02 19:25:00

Lánchíd-felújítás: a végső árajánlatokat várja a BKK

Miután az elmúlt egy hónapban megtartották az egyeztetéseket az ajánlattevőkkel, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felkérte a Lánchíd felújítására jelentkező gazdasági szereplőket a végső ajánlattételre.

A BKK az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás részeként az elmúlt egy hónapban folyamatos tárgyalásokat folytattak az ajánlatot adó gazdasági szereplőkkel. Az egyeztetéseken a felek konzultáltak a tender első ajánlattételi szakaszában beadott árajánlatokról, a költségcsökkentési lehetőségekről, a szerződéses feltételekről és egyes, a hídfelújítással kapcsolatos műszaki lehetőségekről.

Közölték:


a BKK december 1-jén felkérte a gazdasági szereplőket a végső árajánlatok beadására, az ajánlatokat 2020. december 15-éig várja a társaság.

Hozzátették: a híd felújítása halaszthatatlan, ezért a BKK bízik abban, hogy "az első ajánlattételi szakaszban beadottaknál kedvezőbb árajánlatok érkeznek majd, hiszen ez a fő feltétele a tender sikerességének".

"Ahhoz, hogy a feltételes közbeszerzési eljárás győztesével 2021 februárjában a szerződés megköttethessen és a Lánchíd, Magyarország szimbólumának felújítása a terveknek megfelelően jövő tavasszal elindulhasson, az árajánlatoknak bele kell férniük a rendelkezésre álló pénzügyi fedezetbe, és a magyar kormánynak is biztosítania kell az ígért, de mind a mai napig meg nem érkezett 6 milliárd forintos támogatást" - tették hozzá.

A BKK közölte azt is, hogy a beadott végső árajánlatokról a kiértékelésük után tájékoztatást ad.

Nem emelhetnek adót az önkormányzatok jövőre

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink