Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-02 08:33:00

“Ez viccnek is durva” - reagált Deutsch arra, hogy kezdeményezik a kizárását

Az ügy tökéletesen megmutatja, miért kell nemet mondani a brüsszeli jogállamisági mechanizmusra - Deutsch Tamás ezt mondta arra, hogy kezdeményezik a kizárását a néppárti frakcióból a Gestapózása és ÁVÓ-zása miatt.

A Népszava brüsszeli tudósítója azt írta kedd este: kezdeményezik az Európai Néppárt EP-frakciójában Deutsch Tamás kizárását a politikus „radikalizálódása és verbális támadásai” miatt. Deutsch azt mondta az ATV Csatt-ban, hogy neki a Gestapo és az ÁVÓ jut az eszébe arról, amit a Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber mondott: ha Orbán Viktor azt mondja, hogy az igazságszolgáltatás és a média függetlensége garantált, nincs miért tartania egy jogállamisági mechanizmustól. 

Deutsch a kizárásáról szóló hírre a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: az ügy tökéletesen megmutatja, miért kell nemet mondani a brüsszeli jogállamisági mechanizmusra.

„Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért. Amennyiben valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva és tökéletesen megmutatja, miért kell minden eszközzel elutasítani a készülő büntetőmechanizmust. Ugyanazt akarják ugyanis csinálni majd Magyarország ellen, amit most néhányan ellenem terveznek. Politikai okokból büntetnének” – fogalmazott Deutsch Tamás, aki emlkékeztetett arra is, hogy a tavasszal épp Donald Tusk, a pártcsalád elnöke volt az, aki egyenesen lenácizta Orbán Viktort. (Tusk Carl Scmitthez hasonlította a miniszterelnököt.)

„Nehezen tudja elhessegetni az ember a gondolatot, hogy a kizárási kezdeményezés brüsszeli bosszú a jogállaminak mondott, tervezett büntető mechanizmus magyar elutasítása miatt” - mondta Deutsch Tamás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink