Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-01 19:43:00

Szájer-ügy: bő egy éven belül ez a második fideszes szexbotrány

Belga lapok szerint illegális orgián vett részt Szájer József fideszes EP-képviselő. A belga sajtó délelőtt számolt be arról, hogy pénteken rendőrök egy olyan orgiát oszlattak fel, amin diplomaták mellett egy most lemondott magyar Európa Parlamenti politikus is jelen volt. Szájer József a délután folyamán elismerte, hogy jelen volt a "házibulin", azt azonban tagadta, hogy kábítószert fogyasztott volna. Közleményében megkövette családját és választóit a botlásáért. Adásunk előtt röviddel megjelent a belga ügyészség közleménye, amely szerint: Szájer táskájában drogot találtak.

Szájer-ügy: bő egy éven belül ez a második fideszes szexbotrány

Tavaly nyáron a keresztény értékek elleni támadásról beszélt. Ma kiderült: pénteken egy orgián vett részt Szájer József fideszes Európa Parlamenti képviselő.

A belga sajtó robbantotta a bombát, miszerint belga rendőrök egy titkos szexpartit oszlattak fel, ahol diplomaták mellett egy Európai Parlamenti képviselő is részt vett. A belga lapok eleinte csakúgy fogalmaztak: "egy nemrég lemondott magyar képviselő is ott tartózkodott az orgián." Ez a leírás leginkább Szájer Józsefre illett.

Az orgiát felderítő belga újságok értesülései szerint a rendőrség kábítószert is talált a helyszínen. Információik alapján 25-en vehettek rész a bulin, főként férfiak. A belga sajtó úgy tudja, a rendőrség kiérkezte után a magyar képviselő az ereszen keresztül próbált menekülni.

Szájer József délután közleményt adott ki. Ebben úgy fogalmaz: "a belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam." Szájer kitér az orgián talált drogokra is: "kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom."

Szájer József a megjelenése után háromnegyed órával levette közleményét a honlapról, majd egy angol nyelvű közleményben bővebben fogalmazott. Itt már bocsánatot kért családjától, kollégáitól és a szavazóitól. Személyes botlásnak nevezte tettét.

Szájer József 1983-ban kötött házasságot Handó Tündével, aki jelenleg az Alkotmánybíróság bírája.

A botrány kapcsán az ATV Híradója kereste az Európai Néppártot és a Fidesz egyik EP képviselőjét, de adásunkig nem érkezett válasz.

A Demokratikus Koalíció a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök válaszát várja az eset kapcsán. A Momentumos Berg Dániel a kormánypárt álszentségéről beszélt.

"A Fidesz képviselője, a pártnak a képviselője, akik mindig a család szentségéről, a kresztény értékekről papolnak bebizonyította, hogy igazából bort isznak és vízet prédikálnak. Két szó jut az eszembe: az álszentség és a képmutatás. Itt lenne színtvallni a Fidesznek is, hogy hány Borkai, hány Kalleta és most már ugye Szájer József nevét is hozzáadhatjuk a minta polgárok listájában" - mondta.

Szájer József ott volt a Fidesz 1988-as alapításánál. 2004-től egészen péntekig az Európai Parlament képviselője volt. Orbán Viktor mellett ült a szabad Országgyűlés 1990-s megalakulásánál és 2010-ben az új Alaptörvény egyik írója volt.

Bő egy éven belül ez a második fideszes szexbotrány. Tavaly októberben az Ördög Ügyvédje nevű blog Borkai Zsolt horvátországi orgiáját leplezte le. A közvetlenül az önkormányzati választások előtt kirobbant botrányba Borkai végül belebukott.

A Fidesz szombaton a Facebookon azzal köszönte meg Szájer Európai Parlamenti munkáját, hogy "döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyét az európai politikai színtéren".

Belga lapok szerint illegális orgián vett részt Szájer József fideszes EP-képviselő

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink