Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-01 05:58:00

Rendszereses verték a rabtársukat egy hazai börtönben, úgyhogy most felelniük kell

Fojtogatták, rendszeresen megverték és fenyegették - kényszerítés és könnyű testi sértés miatt emelt vádat három börtönben fogvatartott férfi ellen az ügyészség, miután egy negyedik társukat rendszeresen bántalmazták.

A szekszárdi börtönben három különböző ügy miatt töltötte a büntetését a három férfi, akik egy negyedik társukat rendszeresen bántalmazták, fenyegették. Több alkalommal megverték, a hátára ültek vagy éppen a fejét az emeletes ágy létrafokai közé szorítva fojtogatták.

"A sértett félt tőlük, nem is mert az őröknek szólni. Végülis úgy derült fény a történtekre, hogy egy másik cellatárs, aki szintén a zárkában tartózkodott - ő egy külföldi állampolgár, aki nem tudott magyarul -, amikor átkerült egy másik cellába, akkor ott már talált olyan személyt, akivel tudott kommunikálni, és rajta keresztül szólt az őröknek" - nyilatkozta Kiss Ivett, a Tolna megyei Főügyészség szóvivője.

Az eddigi adatok szerint legalább hat alkalommal verték vagy alázták meg a társukat a rabok. A szakpszichológus azt mondja, hogy a börtönvilág zárt közege egy hierarchikus rendszer, azt nehéz kintről érteni.

"Megvannak az alá- és fölérendeltségi viszonyok, és ezeket sokszor dominanciaharcokon keresztül tudják kiharcolni a bentlévők, aminek része a fizikai erőszak is. Aminek a hátterében az áll, hogy egy ilyen zárt közegben nagyon nehezen tudják bármi más módon a feszültségeket és agresszív indulatokat levezetni"- magyarázta Káplár Mátyás, tanácsadó szakpszichológus. 

A három férfi a veréseket, a megfélemlítést folytonosan egymással megegyezve hajtotta végre. Most az egyébként kiszabott büntetéseiken kívül kényszerítés és testi sértés miatt is felelniük kell majd.

Rendszeresen verték rabtársukat, felelniük kell

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink