Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-01 22:00:00

Népszava: Deutsch Tamás kizárását kezdeményező aláírásgyűjtés kezdődött az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában

A lap azt írja, az általuk látott levelezésből kiderül, hogy az egyik kezdeményező Othmar Karas osztrák EP-képviselő.

A Manfred Weber frakcióvezetőnek címzett levélben az indítványozók a Népszava szerint leszögezik: döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait.

Felidézik, hogy Deutsch Tamás delegációvezető nemrégiben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését. A bajor politikus újságíróknak nyilatkozva azt állította, hogy Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállami szabályoktól, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média. Deutsch erre úgy reagált: a Gestapo és az ÁVÓ jelszava volt az, hogy ha nincs takargatnivalód, akkor nem kell félned. Ezt a véleményét két interjúban is megismételte.

A fideszes politikus kizárásának kezdeményezői szerint a frakció minden egyes tagját sérti, hogy a jogállam tiszteletben tartásához való ragaszkodásukat a nácizmushoz, illetve a kommunizmushoz hasonlítják. Az aláírásgyűjtők sokkolónak és szégyenteljesnek nevezik Deutsch nyilatkozatait, és azt javasolják, hogy kizárásáról a politikai csoport december 9-i ülésén szavazzanak a tagok.

Deutsch: A Fidesz fogja eldönteni, hogy a Néppárt tagja marad, vagy kilép

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink