Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-01 16:52:00

Heten meghaltak COVID-fertőzésben a nagykanizsai idősotthonban

Két hét alatt heten haltak meg koronavírus fertőzés miatt a nagykanizsai szociális otthonban – értesült az ATV Híradója. Több mint tízen kórházban tucatnyian vannak. Az intézmény fenntartója szerint lassult a továbbfertőzés sebessége.

Két hete járt az ATV Híradójának stábja a nagykanizsai idősek otthonánál. Akkor annyit lehetett tudni, hogy a lakók és dolgozók között is felütötte a fejét a koronavírus. Akkor 18 személy köztük négy dolgozó tesztje lett pozitív. Az elmúlt két hétben azonban több beteg állapota súlyosra fordult, heten pedig meghaltak.

„Új koronavírusból eredően hét halálesetről tudok beszámolni. Tízen továbbra is kórházban vannak, és a napokban kezdődik meg az intézménybe való visszaküldésük, a visszaengedésük azoknak, akiknek olyan az állapota, hogy nem szorul kórházi kezelésre" – mondta Schauta Marcell társulási elnök.

Nagykanizsán be kellett zárni egy óvodát, mert szinte az összes dolgozó tesztje pozitív lett. Korábban is karanténba helyeztek több csoportot, de akkor még csak néhány dolgozó volt fertőzött.

Heten meghaltak a nagykanizsai idősotthonban koronavírus miatt

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink