Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-01 18:57:00

A magyar egészségügynek mondott köszönetet Trokán Péter

A színész koronavírus miatt két hétig feküdt a Szent László kórház infektológiai osztályán.

Trokán Péter egy főpróbán kaphatta el a koronavírus-fertőzést. Amikor felmerült a fertőzés gyanúja, több gyorstesztet is csináltak, de mindegyik negatív lett. Mivel egyre rosszabbul érezte magát, a háziorvosa beutalta a László kórház fertőzőosztályára - írja az Index.

A kórházi vizsgálatok során kiderült, hogy a tüdejét támadta meg a vírus. Szerencsére nem került intenzív osztályra, oxigénnel segítették a légzését és szakszerűen kezelték a tüdőgyulladást.

„Nagyon magas szintű orvosi munka folyik a Szent László kórházban, emberfeletti teljesítményt nyújtanak az orvosok és az ápoló személyzet. Szinte megállás nélkül dolgoznak, mégis empatikusak, nyugodtak, kedvesek a betegekkel – mondta a már gyógyult színész.

Ez a történet nem rólam szól, nem az az érdekes benne, hogy Trokán Péter covidos volt, de már túl van rajta, hanem arról, hogy meg szeretném köszönni a gyógyító munkát, szakértelmet, kitartást és kedvességet, amit a Szent László kórház infektológiai osztályán tapasztaltam.

Külön köszönöm dr Petrovicz Edina főorvos asszonynak és rajta keresztül az egész magyar egészségügynek mindazt, amit amit most a járvány alatt tesznek. Csak elismerés és hála illeti őket ezért” - fogalmazott a színész.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink