Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-30 21:16:00

Presser Gábor szerint a sikerek ellenére ezért voltak esélytelenek a tengerentúlon

Presser Gábor szerint a koronavírus-járvány következményei hosszú ideig velünk maradnak. A zenész erről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt.

Presser Gábor azt is elmesélte: amikor az Omegával 1970-ben Japánban járt, ott már megszokott volt a maszkhasználat.

Most megjelent könyvével kapcsolatban Presser Gábor elárulta: jó érzés volt a könyv megírása közben sokmindent helyrerakni magában. Hozzátette: soha nem írt prózát. Megkönnyítette a munkáját, hogy nem volt előzetes szerződése, így nem volt igazi határidő.

Presser Gábor elmondta azt is: nem szereti hallgatni a régi felvételeit, mert ahogy fogalmazott, mindig mindent ki akar javítani. El tud mosolyodni a fiatalkori dolgain, sokmindent másként csinálna ma.

Könyvével kapcsolatban elhangzott a beszélgetésben: 1973-74 nagyon jó és nagyon fura időszaka volt az LGT-nek. Ahogy Presser Gábor elmondta: irgalmatlan tempóban dolgoztak, 74 tavaszát és nyarát Amerikában töltötték. Presser úgy fogalmazott: folyamatosan égnek, egyetlen európai bandaként játszottak amerikai fesztiválokon, ő pedig utólag jött rá, hogy esélytelenek voltak a tengerentúlon menedzsment nélkül. Fiatal zenészkollégáinak azt tanácsolja, hogy olvassák el a szerződéseiket.

Megjelent Presser Gábor első könyve

 

Presser Gábor elmondta azt is: amikor Somló Tamás meghalt, szeretett volna egy könyvet kiadni, amelyben a zenész barátai beszéltek volna Somlóról, de aztán nem lett belőle semmi. Mint elmondta: a könyv Bummm! lemezről szóló fejezete Laux Józsefnek, Somló Tamásnak és Barta Tamásnak állít emléket. ​

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink