Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-29 15:51:00

"Mentsük meg a karácsonyt" - A DK követeli, hogy ingyen teszteljenek le mindenkit

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy ingyen teszteljenek le mindenkit, aki ezt kéri, hogy a családok biztonságban tudjanak együtt karácsonyozni.

Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja vasárnapi online sajtótájékoztatóján arról beszélt: az ünnepek alatt nyilván sok család szeretne összeülni azok után, hogy a koronavírus-járvány hónapokra elszakította őket egymástól. Ha azonban egy család "nagyon felelősen" le szeretné teszteltetni minden tagját karácsony előtt, az családonként akár 100 ezer forintos nagyságrendű költséget is jelenthet - mondta, hozzátéve, "lehet, hogy a fideszes milliárdosok ezt megengedhetik maguknak, a magyar családok azonban nem".

Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy "ne csak beszéljenek a család fontosságáról, hanem tegyenek is értük végre valamit", és ingyen teszteljenek le mindenkit, aki kéri.

"Mentsük meg a karácsonyt, nekünk is jár, hogy biztonságban találkozhassuk a szeretteinkkel. Ahogy más európaiak ingyen, mindenfajta megkötés nélkül teszteltethetik magukat, úgy ez járna nekünk magyaroknak is" - fogalmazott Kálmán Olga.

Azt is mondta: a DK a járvány kezdete óta követeli a kormánytól, hogy tegye ingyenessé és tömegessé a koronavírus-teszteket. "Mindeddig hiába beszéltünk, hiába mondtuk meg előre, hogy ha nincs tömeges tesztelés, akkor előbb-utóbb pánikszerűen le fogják zárni az országot, és el fog szabadulni a járvány. A kormány nem hallgatott ránk, ennek pedig most egy ország issza a levét" - fűzte hozzá.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink