Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-29 17:50:00

Kovács István lehet Szájer József utódja

Szájer József a mai napon lemondott EP-képviselői mandátumáról. A listán őt 14. helyen az Alapjogokért Központ alapítója, Kovács István követi.

Az atv.hu korábban már írt arról - Trócsányi László EP-képviselősége kapcsán -, hogy Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója utazhat Brüsszelbe, ha egy képviselői hely megüresedik. Ő volt ugyanis a 14. a Fidesz-KDNP listáján, amiről tizenhárman jutottak be az Európai Parlamentbe.

De fideszesek már akkor hangsúlyozták, hogy az európai parlamenti lista nem “kötött lista”, azaz bárkit delegálhatnak, akinek a neve azon szerepelt.

Kovács István arról vált ismertté, hogy jobboldali facebookozókat toborzott, hogy egy alapos kiképzés után, közös erővel nyomják le a közösségi médiában a „liberális gőzhengert”- írja az Index.

Kovács István az Alapjogokért Központ alapítója és stratégiai igazgatója. Szakterülete az Európai Unió jogrendszere, az EU „alkotmányos szabályai” – az utóbbi kifejezést Kovács tette idézőjelbe a bemutatkozójában. Bár az Alapjogokért Központ munkája jóformán a Fidesz véleményének alátámasztásában merül ki, az intézet legnagyobb sikere, hogy kormánypárti és -közeli százmilliókból működik.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink