Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-30 04:20:00

Kiszolgáltak egy 60 évest, két hónapra bezáratták a pékséget Nagyatádon

60 napra bezártak egy pékséget a rendőrök, miután az időseknek biztosított idősávban egy 65 évnél fiatalabb vevőt szolgáltak ki. A vásárló maszkban lépett be a boltba, majd nem sokkal később a rendőrök igazoltatták és kiderült, hogy 60 éves, ezért tiltott időben vásárolt. Nagyatádon egyébként a kijárási tilalom első napján 8 óra után nem sokkal büntettek meg a rendőrök egy nőt, aki az édesanyjához indult, hogy a gyerekeinek elhozza az ott főzött ételt.

A bolt tulajdonosával telefonon beszélt stábunk, ő azt mondta, hogy valóban bezáratták a boltját hatvan napra, de az ügyvédje azt javasolta, hogy egyelőre többet ne nyilatkozzon a sajtónak. Sajtóhírek szerint miután a 60 éves vevő maszkban bement, nem sokkal később már a rendőrök is ott voltak, akik igazoltatták és intézkedtek. A boltot két hónapra bezárták.

"Egyedi eseteket nem minősítünk, hiszen a körülményeket nem ismerjük. A jogszabályok szerint mind a maszkviseletet, mind a 19 órás zárási időpontot, mind pedig a 65 év felettiek kiszolgálásának idősávját a rendőrség is ellenőrizheti. A kereskedelmi hatósággal megegyező jogosítványai vannak." - nyilatkozta Vámos György, a Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A rendőrök ebben az esetben azonnal 60 napra bezárták az üzletet. Annak ellenére is, hogy az eladóknak nincs jogosultságuk a vásárlók életkorát ellenőrizni, maszkban pedig különösen megítélni, hogy mennyi idős lehet. A városban az is elterjedt, hogy valaki szándékosan alakította a helyzetet úgy, hogy lebukjon a pékség.

"Nagyon sajnáljuk, hogy bezárt a pékség, mert nagyon finom volt a pékárú. Friss volt mindig, bőséges volt a választék, nagyon szomorú dolog, hogy egy pékséget próbálnak így tönkre tenni, lehet, hogy szándékosan." - vélekedett Czakó-Demeter Ivett.


Az ügyben a rendőrök egy rövid közleményben annyit közöltek, hogy ők állampolgári bejelentés alapján mentek a helyszínre és azt követően intézkedtek. Nagyatád egyébként a 8 órás kijárási tilalom bevezetésekor arról lett híres, hogy itt büntettek meg 30 ezer forintra egy anyát, aki az édesanyjához akart elmenni az ott megmaradt ételért este nyolc után 10 perccel.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink