Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-29 18:36:00

Gulyás Gergely az SZFE-ről: “Szomorú, de racionális döntés a félév érvénytelenítése”

Miután az elmúlt hónapokban érdemi oktatási tevékenység az Oktatási Hivatal jelentése szerint nem zajlott, ezért szomorú, de racionális döntés a félév érvénytelenítése - nyilatkozta “külső szemlélőként” Gulyás Gergely Kolozsváron az SZFE első félévének az érvénytelenítéséről.

Gulyás Gergely az SZFE-ről: “Szomorú, de racionális döntés a félév érvénytelenítése”

"Ha valahol nem zajlik érdemben oktatás, akkor ott nehéz elismerni a félévet" - válaszolta Gulyás Gergely a Transindex kérdésére Kolozsváron, a Főtéren tartott sajtótájékoztatón.

Arról, hogy a járvány miatti veszélyhelyzetre hivatkozva érvényteleníti a Színművészetin sz idei első félévet a Vidnyánszky Attila vezette kurstórium, itt és itt számoltunk be.

Kolozsváron a Transindex kérdésére Gulyás Gergely azt mondta: ő külső szemlélőként - hiszen az egész felsőoktatási reform lényege az volt, hogy ne az állam irányítson intézményeket, hanem az államtól függetlenek legyenek az egyetemek - azt tudja mondani, "hogy miután az elmúlt hónapokban érdemi oktatási tevékenység az Oktatási Hivatal jelentése szerint nem zajlott, ezért szomorú, de racionális döntés a félév érvénytelenítése".

A kuratórium azonban azon van, hogy lehetővé tegye, hogy senki tanulmányai semmilyen halasztást ne szenvedjenek, egy keresztfélévvel tenné ezt lehetővé, ha februártól normális mederben folytatódna az oktatás" - tette hozzá a miniszter.

Arra, hogy még a magyar oktatási ombudsman is jogszerűtlennek találja a lépést, Gulyás Gergely válaszolta: "ha jogi vita van, azt nem politikusoknak kell eldönteni, hanem megvannak erre a független fórumok, ahol dönteni lehet".

Ajánlom

További belföldi híreink