Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-28 20:15:00

Üzenet a kormánytól: “Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna karácsonyozni”

Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8–10 nap múlva hoz döntést - posztolták a Magyarország Kormánya Facebook oldalán.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádiós interjújában azt mondta, hogy az Operatív Törzs már elkezdett a karácsony kérdésével foglalkozni. Nagy vita van a síeléssel, az olaszok zárnák a pályákat, az osztrákok mentenék a szezont. Ő arra kéri a magyarokat, hogy ne foglaljanak külföldi síeléseket, mert biztosak lehetnek benne, hogy itthon olyan szabályok lesznek, hogy nagyon szigorú karantén nélkül nem lehet menni - mondta.

A másik vita arról szól, hogy lesz a karácsony. Erről azt mondta, hogy nem lehet még tudni, ha a szívükre hallgatnának, minden család szabadon ünnepelhetne. De a szabad karácsonyt még nem tudják garantálni, 8-10 nap múlva tudnak dönteni a kérdésben - tette hozzá pénteken a miniszterelnök.

A kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter pedig arról számolt be , hogy kormány úgy döntött: az eddigi intézkedéseket fenntartják, nem szigorítanak. Az előző héten úgy látszott, hogy mérséklődik a fertőzöttek száma, de ez változhat, mert megkezdődött a tömeges tesztelés - mondta az egészségügyi dolgozók, tanárok, óvodai, bölcsődei, szociális dolgozók tesztelésével kapcsolatban.

Ajánlom

További belföldi híreink