Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-28 14:47:00

Tarlós feljelenti Hadházyt, aki “elcsalt metróbeszerzéssel” vádolta meg

Feljelenti Tarlós István Hadházy Ákost - a volt főpolgármester erről az atv.hunak nyilatkozott, miután a képviselő bűncselekménnyel vádolta meg, azt állítva: “elcsalták a 3-as metró beszerzést”, nem felújítás történt, hanem új szerelvények beszerzése.

Tarlós feljelenti Hadházyt, aki “elcsalt metróbeszerzéssel” vádolta meg

A 3-as metróval kellett valamit kezdeni, ellenkező esetben le kellett volna állítani, az előző városvezetés egy romhalmazt hagyott ránk, és ez Magyarország legforgalmasabb vonala - nyilatkozta Tarlós István, akit amiatt kerestünk meg,  mert Hadhyázy Ákos azt posztolta a Facebook oldalán, hogy “az elcsalt metróbeszerzés miatt Tarlós Istvánnak nem budapesti díszpolgárság, hanem börtönbüntetés járna”. A képviselő állítja: nem felújításról van szó a 3-as metró esetében, hanem új szerelvényekről. “A budapesti városvezetés arcátlanul csalt a metró beszerzésével még akkor is, ha a mostani jelentés magát a közbeszerzési eljárást törvényesnek mondja” - posztolta Hadházy, erről itt írtunk részletesen. A 3-as metró kocsik beszerzését vizsgáló jelentésről pedig itt írtunk.

Miért nem a BKV vezérigazgatóját kérdezik?

Tarlós István a kérdésünkre, hogy valóban új szerelvényeket állítottak-e be a 3-as metró vonalán - ahogy Hadházy állítja - vagy felújításról lehet beszélni, azzal válaszolt: “ami most a Hadházy-nyilatkozat lényegét illeti, a konkrét kérdést, nem értem, miért nem a BKV vezérigazgatóját kérdezik, aki az ügy pontos ismerője, és miért Hadházyt idézik”.

Megismételt kérdésünkre a volt főpolgármester azt mondta: Hadházyról a legutóbbi időközi választás után már a szövetségesei is azt állították, hogy hazudik. (Hadházy a szerencsi ellenzéki jelölt, Bíró László 50 milliós uniós támogatása kapcsán irt a Facebook oldalán korrupcióról, erre reagált úgy Jakab Péter, a Jobbik elnöke: “Hadházy Ákos addig küzdött a hazug közmédia ellen, míg végül olyanná vált, mint ők”.)

Tarlós István Hadházy állításai kapcsán kérdésünkre kijelentette: “jelen esetben egy konkrét ügyben alaptalanul megvádolt engem bűncselekménnyel. Ez már a legliberálisabb felfogás szerint is túllép a véleménynyilvánítás határain. Ez konkrétan rágalmazás”.

Munkatársunk kérdésére, hogy tesz-e feljelentést, Tarlós azt mondta, “ezért természetesen Hadházyt feljelentem”.

Ajánlom

További belföldi híreink