Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-28 08:54:00

Kuncze Gábornak kemény véleménye van Orbán Viktorról: mindenkit elmart maga mellől, mára csak a járvány és Pintér maradt

A volt belügyminisztert annak kapcsán kereste meg a Hírklikk, hogy az egészségügyért felelős kormánymegbízott lett Pintér Sándor belügyminiszter. Kíváncsiak voltak arra, hogy szerinte mikor van keresnivalója és mikor nincs az egészségügy bármilyen kulcspozíciójában a belügyi tárca vezetőjének.

„A miniszterelnök az elmúlt tíz év alatt mindenkit elüldözött a közeléből, aki kicsit is értett a szakterületéhez, a járványhelyzet okozta káosszal szemben már csak Pintér rendpárti szigorával képes lépni” – nyilatkozta a portálnak Kuncze Gábor. Úgy látja, abban nincs semmi szokatlan, hogy Pintér Sándor felel az egészségügyért, ugyanis 1945 előtt többé-kevésbé a belügyminisztériumhoz tartozott az egészségügy is.

A mostani helyzet a számára egyértelműen azt bizonyítja, hogy ezen a területen is megbukott a kormány, mert szerinte maximum csak azt tudják felmutatni érdemi változtatások helyett, hogy privatizálni akarnák a társadalombiztosítást. „Ha valakinek ma van pénze, minden gond nélkül gyógyulhat, amivel nem lenne semmi gond, ha a kevéssé tehetőseknek nem a sürgősségi folyosóján kellene meghalniuk a nem annyira sürgős ellátás miatt” – véli Kuncze Gábor. Szerinte ebben az állapotban találta el a rendszert a koronavírus-járvány. Számára pedig egyértelmű, hogy a helyzettel nem tud mit kezdeni a kormány.

Szerinte egyértelmű, hogy Orbán csapdahelyzetbe került és valamilyen intézkedéseket muszáj volt felmutatnia, amik nyilván csak igazgatási jellegűek lehetnek ebben a helyzetben, „amire Kásler és az egész minisztériuma alkalmatlannak bizonyult”. Pintér Sándor viszont egészen rendkívüli igazgatási tapasztalattal rendelkező miniszterré nőttre ki magát, „ráadásul a mostani utasítások között az nem szerepel, hogy bármely műtétet végre kellene hajtania”.

Kuncze úgy látja, hogy Pintér kinevezését az is igazolhatja, Orbán mindent központosítani akaró törekvésében tökéletes partnerre talál Pintér Sándor rendvédelemből hozott nézeteivel és vezetési gyakorlatával.

Arra a felvetésre, hogy mintha most kiderült volna, hogy Orbánnak valódi vészhelyzetben nincs miniszterelnökhöz méltó stratégiája és ezért fordul inkább a rend-erő-fegyelem mentsvárához, Kuncze Gábor közölte:
„Na bocsánat, hát ennek azért oka van. Ugyanis elmart maga mellől mindenkit, akinek valamilyen szakmai tudása és tekintélye volt és adott esetben még ellent is merne mondani a miniszterelnöknek. Arról nem is beszélve, hogy Pintér Sándor eddigi 14 éves minisztersége két dolgot azért bizonyít. Egyrészt, hogy rendkívül lojális a miniszterelnökhöz, másrészt, hogy háttérbe tud vonulni – ő Orbán legkevesebbet szereplő minisztere. Talán nem véletlenül segítette hozzá e két tulajdonsága, hogy ilyen hosszú és masszív hatalommal rendelkezik. Rajta kívül az összes többi miniszter hajlandó primadonnáskodni, Kásler talán még Brigitte Bardot is meghívja egy kávéra. Túl nagy korkülönbség nem lehet kettejük között.”

atv.hu

Veszélyhelyzet idején Pintér Sándor belügyminiszter irányítja a kórházakat

 

Ajánlom

További belföldi híreink