Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-28 18:44:00

ISZOMM: ez a törvény világosan elhibázott és rossz

"Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nyugtázza, hogy a kormány felfüggeszti az egészségügyi jogállásról szóló törvény végrehajtását. Ez a törvény világosan elhibázott és rossz, ezért a párt, országgyűlési képviselője, Székely Sándor révén a mihamarabbi megsemmisítéséért száll síkra." - írja a párt közleményében.

ISZOMM: ez a törvény világosan elhibázott és rossz

Mint írják: "Az Igen Szolidaritás ugyanakkor fontosnak tartja, hogy az egészségügyi dolgozók megfelelő anyagi megbecsüléshez jussanak, örökre számoljuk fel az orvosi hálapénzt és teremtsünk átlátható viszonyokat a magyar polgárok egészségvédelme érdekében. Ez azonban nem járhat azzal, hogy járvány idején alkalmatlan jogszabályokkal fenekestül forgassuk fel az egészségügy minden szegletét.

Az orvosok és a szakszemélyzet fizetését egyszerű intézkedésekkel fel lehet emelni, a hálapénzt is simán be lehet tiltani, és még egyszerűbb az emberek, a betegek és családtagjaik számára folyamatos és korrekt tájékoztatást adni.

Az ISZOMM tehát felkéri a kormányt és a hivatkozott törvényt megszavazó ellenzéki pártokat, hogy a végrehajthatóság nyilvánvaló csődje fényében ezt a jogszabályt hajítsák a kukába, s vegyék elejét a bizonytalanság elhúzódásának!"

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink