Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-27 20:32:00

Váratlan helyről kapott segítséget az SMA-s kisfiú, Zsombor

Burinda Zsombor SMA-ban (izomsorvadásos genetikai betegség) szenved, szülei megpróbálják előteremteni a génterápiához szükséges 730 millió forintot. Nemrég megtudták, hogy valaki 25 millió forinttal támogatja a kisfiú kezelését.

Gulácsi Péter, a válogatott és a német RB Leipzig futballkapusa feleségével, Diánával egyeztetve minden évben felajánlja a válogatottnál kapott éves prémiumát rászorulóknak. Idén az SMA-ban szenvedő Zsombornak. A kisfiún csakis a Zolgensma génterápia segíthet, ami nagyon sokba kerül - írja a Blikk.

"Az előző hét végén vették fel velünk a kapcsolatot Gulácsiék. Először azt gondoltuk, valaki szórakozik. Csak akkor mertünk örülni, amikor beszéltünk velük, és kiderült, a válogatott kapusáról és családjáról van szó" – mesélte Burinda-Szűcs Szabina, Zsombor édesanyja. Szerdán már a számlán volt a pénz.

"Azt mondták, látták a történetünket, és letaglózta őket, hiszen nekik is kicsi gyermekük van. Érdeklődtek a betegségről, lehet-e szűrni. Mesélték, hogy az SMA gyógykezelése Németországban államilag finanszírozott, s jelképesen erre is szerették volna felhívni a figyelmet" – mesélte a lapnak az édesanya. Hozzátette: Zsombor jól van, hamarosan megy a Budai Gyermekkórházba rehabilitációra.

Az adomány reménykeltő, de még sok kell, hogy a fiú megkaphassa a kezelést.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink