Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-27 12:01:00

Kunetz: külföldi segítséget kellene kérni az intenzívosztályos betegek kezelésére

961 beteg van intenzív osztályon, ezt Gulyás Gergely a tegnapi kormányinfó keretében mondta el. Kunetz Zsombor erről kijelentette, hogy nagyon súlyos adat, az intenzív osztályok a kapacitásuk végén járnak és az intenzíves betegek kétharmada lélegezetőgépre szorul.

Kunetz Zsombor azt mondta az ATV Startban az adatok kapcsán, hogy a kormány nem teljes részleteiben, vagy kozmetikázva azokat teszi közzé. 961 beteg van intenzív osztályon, ezt Gulyás Gergely a tegnapi kormányinfó keretében mondta el. Az orvos erről kijelentette, hogy nagyon súlyos adat, az intenzív osztályok a kapacitásuk végén járnak és az intenzíves betegek kétharmada lélegezetőgépre szorul.

A hazai intenzív terápiás szakma nem építette ki magának azt a struktúrát, mint ami Nyugat-Európában van. Itthon hiányzik egy lépcsőfok, ún. szubintenzív osztály, így nem lehet a megfelelő ellátását biztosítani- magyarázta Kunetz.

Matematikailag nem jön ki neki, hogy a fertőzöttek és a kórházban felvettek száma növekszik, a halálozás viszont nem nő- jegyezte meg az orvos. Etikai kódex alkalmazás kapcsán elmondta, hogy elképzelhető, hogy szükség van rá, de nem tudja konkrétan, hogy alkalmazzák-e. Nem igaz, hogy bírni fogja az egészségügy, amit most látunk, az az összeomlás része.

Kunetz szerint bizonyos szigorításra már rég szükség lett volna: ilyen a home office bevezetése, ahol nem lehet, ott pedig kötelező maszkhasználat szükséges és ezt az iskolákban is be kellene vezetni felső tagozaton.

Az egészségügy abban a helyzetben van, hogy sokat rontani - javítani nem lehet, ha csak nem kérünk nemzetközi segítséget. A PCR-tesztekben elmaradtunk, de ő megfontolná intenzív osztályos betegek átadását más országok intenzív osztályainak.

Szerinte a háziorvosokra bíztak mindent anélkül, hogy érthető útmutatót kaptak volna a kezelésre, erről tájékoztatni kellene az embereket sokkal szélesebb körben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink