Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-27 13:33:00

„Eljött a pillanat, amikor vége az utolsó dalnak is” – Balázs Fecót gyászolja az ország

Pénteken újabb legendás magyar zenész halála rázta meg az országot: 69 éves korában elhunyt a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző Balázs Ferenc.

A Korál együttes alapítótagjáról a közelmúltban derült ki, hogy elkapta a koronavírust. Kórházba is került, ahol mesterséges kómában tartották. Halála az egész országot megrázta. A zenésztől barátok, politikusok, pályatársak búcsúztak megható sorokban.

„Örökké Velünk maradsz”

DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila, az elmúlt időszakban rendszeresen számolt be a Balázs Fecó egészségi állapotát érintő fejleményekről. A zenész halálhírét közölve barátja úgy fogalmazott: „A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot. (…) Nyugodj békében, örökké Velünk maradsz!”

„Eljött a pillanat, amikor vége az utolsó dalnak is”

Vujity Tvrtko Balázs Fecó egyik ikonikus dalból vett idézettel búcsúzott. A csönd éve volt sorai után Tvrtko Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz: „Idézhetnék még megannyi dalszöveget, szemekből könnyeket kicsaló sort, lassú tánclépések ütemét, szerelmes csókok elcsattanása alatti melódiát. Rengeteget gyerekkorunkból, életünkből, érzelmeink kisérőit, saját ki nem mondott szavaink megformálóit... Idézhetném és majd fogom is számtalanszor, később. Ami most van, az a csönd évének néma hallhatása. Mert eljött a pillanat, "Amikor vége az utolsó dalnak is, Az utolsó hang is szertefoszlott már...” (…) Isten nyugosztaljon.”

„Nem akarom elhinni”

Keresztes Ildikó – aki a Tvtrko által is idézett dalban együtt énekelhetett Balázs Fecóval – az Origónak nyilatkozott arról, mint érez most: „Nem akarom elhinni, ez nem igaz... Amikor láttam, még semmi baja nem volt. (…) Két-három héttel azelőtt találkoztunk, hogy kórházba került volna. (…) Iszonyú fájdalom ez” – fogalmazott az énekesnő.

„Isten Veled, Barátom!”

Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök is búcsút vett Balázs Fecótól. „Isten Veled, Barátom!” – írta a miniszterelnök. 

„Felejthetetlen dalai örökre velünk maradnak”

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán úgy vélekedett: Balázs Fecó „nyugalmat árasztó hangszíne, felejthetetlen dalai örökre velünk maradnak.” 

„Mindent köszönünk”

Varga Mihályhoz hasonlóan gondolja Varga Judit is. Az igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésében azt írta: „Isten nyugtassa Balázs Fecót! Mindent köszönünk, dalaiban örökre velünk marad”. 

A főpolgármester a Balázs Fecó által alapított Korál együttes egyik legendás számának ikonikus sorával emlékezett meg a zenekar elhunyt énekeséről. „Homok a szélben, tudom, hogy az vagyok. Mindannyian azok vagyunk. Nyugodjon békében!” – fogalmazott Karácsony Gergely közösségi oldalán.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink