Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-26 20:34:00

Korábbi tiszti főorvos: minden 5. ember pozitív, akit tesztelnek

Falus Ferenc úgy véli, a korlátozó intézkedéseket egy hónappal korábban kellett volna bevezetni ahhoz, hogy a karácsonyunk és az újévünk békésen teljesen.

Csütörtökre 6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 192 047 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 229 főre emelkedett.

Az utóbbi hetekben 20 százalék körüli pozitivitás látható, minden ötödik ember, akinél tesztet csinálnak, pozitivitást mutat – erről Falus Ferenc beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A korábbi országos tiszti főorvos egyetért azzal, hogy a kormány most nem hozott további szigorító intézkedést, az viszont szerinte látható, hogy a bevásárlásoknál olyan tömeg gyűlik össze, ami veszélyes lehet. Véleménye szerint a vásárlási sávnak ebben a formában semmi értelme nincs, azt kéne szabályozni, hogy egy térben hányan tartózkodhatnak.

Falus úgy véli, a korlátozó intézkedéseket egy hónappal korábban kellett volna bevezetni ahhoz, hogy a karácsonyunk és az újévünk békésen teljesen.

Mint mondta, ha a mostani adatok hitelesek, akkor lehet várni még 10 napot azzal, hogy kell-e szigorítani vagy sem, viszont, ha nem hitelesek, akkor minél előbb szigorító intézkedéseket kell bevezetni.

A korábbi tiszti főorvos szerint előfordulhat, hogy a járvány csak február végén-március elején csendesedik el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink