Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-26 18:19:00

Egyelőre a tenyésztők sem tudják, mennyi hal fog fogyni idén karácsonykor

Országszerte megkezdődött a halastavak lehalászása. A gazdaságok és az üzletek már a karácsonyra készülnek, ám a járványhelyzet miatt jóval kisebb forgalomra számítanak, mint az elmúlt években.

Már hálóban vannak a karácsonyi halak Hortobágyon. A halgazdaságban azonban nagy a bizonytalanság, nem tudják, hány tonna halra lesz majd szükség a pandémiás helyzet miatt a boltokban.

„Teljesen kiszámíthatatlan jelenleg, hogy mi lesz karácsonykor előttünk áll még a következő 3-4 hét, ami egy óriási kérdés. Nem lehet tudni még, hogy most milyen megrendelések érkeznek be hozzánk, az emberek szerveznek-e olyan családi összejöveteleket, ahol mondjuk halászlevet főznek” - nyilatkozta az ATV Híradójában Simon Károly, a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. vezégazgatója. 

Nagyjából minden évben a ponty fogy a legjobban, de a gazdaságban majdnem minden halfajtából tenyésztenek: van busa, harcsa és süllő is. 

Debrecen egyik bevásárlóközpontjában dugig van a pult, azonban már most sokan úgy nyilatkoztak az ATV Híradónak, hogy sokkal kevesebb halat vásárolnak majd, mert idén nem ünnepel együtt a család.

A szakemberek szerint némi drágulás várható, de lényegesen nem változik idén a ponty kilójának az ára.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink