Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-26 20:59:00

Dávid Ferenc: nincs érdemi bértámogatási program itthon

A DK gazdasági szakértője szerint a kormány eddig gazdasági intézkedései békeidőre jellemző, lassú gazdasági reform elemeinek felelnek meg, de nem segítik a vállalkozásokat.

Dávid Ferenc az Egyenes beszédben azt mondta: nincs érdemi bértámogatási program itthon, miközben több tízmilliárdok mennek el például vadászati világkiállítás vagy MotoGP pálya építésének támogatására.

A szakértő úgy vélte: a kormánynak be kell lépnie a munkaadók és a munkavállalók bértárgyalásaiba, és vállalnia kell vagy a közterhek enyhítését vagy a minimálbér emelését, akár két lépcsőben.

„Azt is lehet, hogy előre megmondjuk a két lépcső összegét. Azt is lehet, hogy ágazatonként lépünk, bár ezt nagyon nem szeretik a szakszervezetek, meg a minimális bér, mint érték akkor érték, ha egységes. A kormány nem dőlhet hátra, a kormánynak kutya kötelessége, hogy a két felet hozzásegítse egy tisztességes, méltányos megállapodáshoz, ami a munkavállalóknak is elfogadható, és kifizethető a vállalkozásoknak” – fogalmazott a műsorban.

Nincs egyezség a jövő évi minimálbérről

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink