Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-25 17:18:00

Üzent Győrfi Pál Zacher Gábornak: Ne felejtsük el a karácsonyt!

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője úgy véli, talán még soha nem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló ünnepnek.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Zacher Gábor toxikológus az RTL Klub Reggeli című műsorának vendégeként arról beszélt, szerinte a járványra való tekintettel el kellene felejteni az idei karácsonyt, "hogy legyen jövőre is karácsony".

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője kicsit máshogy látja, ezt pedig közösségi oldalán ki is fejtette.

Facebook-bejegyzésében azt írja: „NE felejtsük el a karácsonyt!”. Úgy véli, szerinte talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló ünnepnek, az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének.

Ugyanakkor azt tanácsolja, idén ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen a cél, hanem a lelki örömszerzés: tervezzük meg, hogy esetleg ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk. „Biztosan nem könnyű, de ha addig nem csökken jelentősen a kockázat el kell fogadni, hogy ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt” – fogalmaz Győrfi.

A szóvivő ugyanakkor leszögezi, az általa „szeretve tisztelt” Zacher Gábor „orvosi, szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödésétől, a fertőződéstől”, és az óvatosság, a szigorú korlátozások szerinte is teljesen helyénvalók.

NE felejtsük el a Karácsonyt! Az általam szeretve tisztelt Zacher főorvos úr mai sajtónyilatkozatára reagálok, aki...

Posted by Győrfi Pál on Wednesday, 25 November 2020
A második hullám kezdete óta most haltak meg a legtöbben Spanyolországban

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink