Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-26 06:03:00

Molnár Csaba szerint lehet hogy kerülnek szépségtapaszok a jogállamisági mechanizmusba, de ez nem jelent győzelmet

A DK szerint Varga Mihály elismerte: lehet, hogy egy fillér uniós pénzt sem kap Magyarország. Molnár Csaba szerint a pénzügyminiszter ezzel együtt azt is elismerte, hogy Orbán Viktor az uniós zsarolásával a magyar embereket löki még mélyebbre.

Molnár Csaba a DK EP-képviselője az Egyenes beszédben kijelentette, hogy lehetetlen megérteni, mit művel most a kormány.

A politikus szerint Orbán Viktor nem mond igazat az uniós mentőcsomag kapcsán, hiszen ez nem csak hitel: egy része visszanemtérítendő támogatás, a másik pedig egy nagyon kedvező, alacsony kamatú hitel.

Az Orbán Viktor által bejelentett hitelt viszont még 2050-ben is fizetni fogjuk, Chuck Norris 110 éves lesz ekkor- mondta Molnár.

Szerinte az igazi probléma az, hogy "Orbán Viktor azt az egyértelmű üzenetet küld mindenkinek, hogy az uniós pénz az ő játszótere, az neki és a barátainak jár, és ha azoknak nem lehet adni, akkor másoknak sem".

A vétó kapcsán megjegyezte, hogy január 1-jétől lesz jogállamisági mechanizmus, ez tény, ezen nem tudnak változtatni, a kormány most blöfföl. Nem nagyon lát most kompromisszumkész kormányt, de ha ez így lenne, akkor is a Parlamentnek kell dönteni a költségvetésről, ott viszont egyértelmű a jogállamisági mechanizmus megkövetelése.

Lehet belekerülnek szépségtapaszok, amiről megpróbálja előadni Orbán Viktor, hogy döntetlenre hozta ki a meccset, de Molnár Csaba szerint a valóságban nem nyerhet.

DK: Orbán Viktor hibája, ha jövőre nem kap uniós pénzt Magyarország

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink