Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-26 05:21:00

Már a levegőből is figyelik a szabálytalankodó autósokat a rendőrök

A levegőből, drón segítségével figyelték a forgalmat a rendőrök és a szabálytalan autósokat, akiket egyből meg is büntettek Somogy megyében. A repülő eszköz segítségével sokkal könnyebben ki tudták szűrni a renitenseket.

Már nemcsak a földön, levegőben is figyelik a szabálytalan autósokat a rendőrök, akiknek ez alkalommal 55 esetben kellett intézkedi többek között tilos jelzésen való áthaladás, elsőbbségadás elmulasztása, illetve záróvonal átlépése miatt – árulta el híradónknak Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A közlekedési jogász szerint a törvény megengedi, hogy levegőből is készítsenek videókat a rend őrei, és a szabálysértéseket büntető csekkel honorálják. A rendőrségnek viszont minden drónos repülési szabályt be kell tartania, amit a törvény előír – hívta fel rá a figyelmet Nagy László.

Az autósok sem bosszúsak a légi megfigyelés miatt, jó ötletnek tartják a rendőrségi drónozást, mert így könnyebben kiszúrják a renitens autósokat.

A rendőrség állítása szerint az ország bármely pontján számítani lehet a jövőben arra, hogy a levegőből fülelik le a szabálysértő autósokat.

Levegőből figyelik a szabálytalan autóvezetőket

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink