Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-25 21:05:00

A budapesti iparkamara elnöke éles kritikát fogalmazott meg Parragh László vezetési stílusáról

Sem Budapest, sem a fővárosi iparkamara nem támogatja az iparűzési adó elvonását- jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester, majd hozzátette, hogy megállapodást írt alá a főváros és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). A BKIK elnöke ezzel szemben állítja, hogy a felek szakértői által aláírt dokumentumot ő nem tekinti megállapodásnak.

Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nem tekinti megállapodásnak a vitatott dokumentumot, mert szerinte a főváros politikai céljaira akarja használni az iparkamarát. Másfél éve a kamara elnöke, aminek a célja a vállalkozások képviselete, az érdekükben való szolgáltatás, valamint a gazdaság segítő szerepe is van, ami a koronavírus járvány kapcsán rendkívül felerősödött- magyarázta az Egyenes beszédben az elnök.

Leszögezte, hogy Kemény Péternek a kamara részéről nincs aláírási joga. A fővárosi önkormányzat az elsőszámú embere Karácsony Gergely , a BKIK-nak pedig ő. Közölte, hogy ez egy szakértői tárgyalás volt, nem megfelelő papírt írt alá Kemény. Az egésznek politikai vetülete van, hiszen egy dologgal nem tudnak egyetérteni a fővárossal, ez pedig az iparűzési adó kérdése.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tett egy javaslatot az iparűzési adó elengedéséről- Nagy megjegyezte, hogy ezt ő is a sajtóból tudta meg. A hazai cégek 40 százaléka Budapesten van, szerinte nem innen kellene egy ilyen javaslatról értesülnie. Ők a saját elemzéseik alapján arra jutottak, hogy a nagy bajban lévő mikro-és kis, esetleg középvállalkozások esetében lehet elengedni az adót. Úgy gondolja, hogy egy ilyen nagyságrendet nem biztos, hogy kompenzálni kell – ugyanis válság van, ilyenkor mindenkinek engedni kell.

Nagy Elek közölte, hogy Parragh -féle egyszemélyes vezetést nem tartja szerencsésnek, úgy gondolja, hogy ezeket a dolgokat az elnökségnek kellene megtárgyalnia, és utána kilépni a nyilvánosság elé. De azt hangsúlyozta, hogy Parragh László az MKIK-t vezeti, míg ő a budapesti szervezetet.

BKIK: Politikai célokra használta a főváros a szakmai egyeztetést

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink