Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-24 16:05:00

Toroczkai szerint a Mi Hazánk miatt változtatják meg a választási törvényt

A pártelnök szerint ezzel a Fidesz ellenük akar lépéseket tenni, mert a Mi Hazánk Mozgalom erősödik, ez pedig nem tetszik a kormánypártnak.

106 egyéni jelöltet indít a 2022-es országgyűlési választáson a Mi Hazánk Mozgalom. Toroczkai László az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy a Fidesz és a balliberális összefogás is abban érdekelt, hogy két lista legyen. „A Fidesz a választási törvény módosításával teljesen egyértelműen ellenünk akar lépéseket tenni” – vélekedett a műsorban a Mi Hazánk elnöke. Mindezt azért teszi a Fidesz Toroczkai szerint, mert a pártjuk erősödik, ez pedig nem tetszik a kormánypártnak. „A Fidesz pártsoviniszta volt világ életében. Azt akarják, hogy a jobboldalon egy párt legyen csak” – fogalmazott.

Szerinte azért is változtatja meg a Fidesz a választási törvényt, mert úgy gondolják, hogy a Mi Hazánknak problémát okoz, hogy 50 egyéni választókerületben jelöltet indítsanak, ugyanis ez szükséges ahhoz, hogy valaki országos listát állíthasson. Mind a 106 egyéni választókerületben tudnak jelöltet állítani – hangsúlyozta.

Milyen tervekkel vág neki 2022-nek a Mi Hazánk?

 

A Mi Hazánk programja

Írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot a Mi Hazánk Mozgalom, hiszen a párt szerint az ország vezetésébe való beleszólásnak alapvető feltétele a tájékozottság, ráadásul a tanulatlan, szegényebb rétegek, jellemzően a cigányság szavazatának megvásárlása az elmúlt harminc év választási csalásainak melegágya volt.

„Magyarországon évtizedek óta akár a balliberálisok, akár a Fidesz, megvásárolja a szavazatokat” – mondta a programjukkal kapcsolatban a pártelnök. Mint mondta, mivel a választási törvényben az is szerepel, hogy legálisan le lehet fényképezni a szavazólapot, ez szerinte a szavazatok megvásárlásáról szól.

Szerintük probléma, hogy sem a Fidesz, sem a baloldal nem oldotta meg a cigánykérdést eddig, sőt, Toroczkai megfogalmazása szerint ebből élnek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink