Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-25 06:08:00

Napi szintű bántalmazás, megöléssel fenyegetés - letartóztatták a 14 éves diákot

Zsarolás, garázdaság, személyi szabadság megsértése és még egy sor bűncselekmény gyanúja miatt tartóztattak le egy 14 éves Nógrád megyei fiút. A gyanú szerint a fiatal egy 12 éves osztálytársát zaklatta. Értékeket, ruhaneműket követelt tőle, fenyegette és rendszeresen bántalmazta is. Az idei tanévben szinte minden nap érte atrocitás a kisebb fiút az iskolában.

Az eddigi információk szerint egy Nógrád megyei intézményről van szó: itt szeptember óta rendszeresen vegzálta a nagyobb fiú a kisebbet.

"A 12 éves sértettet a 14 éves, aki nem mellesleg az osztálytársa az iskolájukban, az osztályteremben, az iskola folyosóján, az öltözőben rendszeresen veréssel és megöléssel fenyegette meg, valamint ugyanezeken a helyeken napi szinten bántalmazta, pofozta, ütlegelte, rugdosta, valamint a nyakát tollal és ceruzával szurkálta" - mondta el Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára.

Az ügyben nem érintett egyik Nógrád megyei iskola igazgatója azt mondta, hogy a pedagógusok ha időben észreveszik, hogy ilyen probléma van a közösségben, akkor közbe tudnak avatkozni és még van esélyük a rend helyreállítására.

"Nekünk pedagógusoknak sokkal több időt, energiát kell fordítanunk, hogy a konfliktusaikat kezelni tudjuk, fel kell készülnünk erre és meg kell előznünk azt, hogy kialakuljanak ezek a problémák" - fogalmazott Kiss Józsefné.

A 14 éves fiút, miután az eset kiderült, elfogták és őrizetbe vették. A bíróság pedig már 30 napra le is tartóztatta, így az erőszakos cselekményei miatt egy hónapra már biztos, hogy javítóintézetbe kerül.

Rendszeresen zaklatta osztálytársát egy 14 éves fiú, letartóztatták

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink