Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-24 13:13:00

Nagyon kiakadt a DK: „Nem lehet így bánni a jövő orvosaival”

A párt úgy tudja, több egyetemi orvostanhallgatót is úgy küldtek két hétre tesztelni az iskolákba – sokszor a lakóhelyüktől többszáz kilométerre –, hogy közben nem kapnak sem ételt, sem megfelelő védőfelszerelést. A kivezénylésük miatt ráadásul a vizsgáikra sem tudnak megfelelően készülni – állítja a DK.

Nagyon kiakadt a DK: „Nem lehet így bánni a jövő orvosaival”
Koronavírus-teszthez vesz mintát a Semmelweis Egyetem gyógyszerész hallgatója a Mesevár Német Nemzetiségi Óvoda egyik munkatársától a Veszprém megyei Pápakovácsiban 2020. november 24-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Az elmúlt napokban több orvostanhallgató is azzal kereste meg a Demokratikus Koalíciót, hogy úgy küldik el őket két hétre pedagógusokat tesztelni – sokszor a lakóhelyüktől többszáz kilométerre –, hogy közben nem kapnak sem ételt, sem megfelelő védőfelszerelést, a kivezénylésük miatt pedig a vizsgáikra sem tudnak megfelelően készülni, azok ugyanis változatlanul meg lesznek tartva, tekintet nélkül arra, hogy napi 12 órában fognak tesztelni – derül ki a párt közleményéből.

A DK mindezt „felháborítónak” tartja. „Nem lehet így bánni a jövő orvosaival, mert ha hallgatóként ezt látják, végül talán soha nem akarnak majd a jövő orvosai lenni” – fogalmaznak.

A párt ezért követeli a kormánytól, hogy biztosítsa a hallgatók megfelelő védőfelszerelését és étkezését, tegye lehetővé a vizsgák elhalasztását vagy online megtartását annak, aki ezt kéri, valamint emeljék meg a most mindössze 5 ezer forintos fizetséget is.

Megkezdődött a tömeges tesztelés az oktatási intézményekben, de nem minden tanár teszteltet

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink