Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-24 12:38:00

Müller Cecília: egyáltalán nem látjuk azt, hogy tetőznénk

A kórházban ápolták száma továbbra is magas. Kecskeméten és Szolnokon csökkent a vírus örökítőanyaga a szennyvízben.

Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján megerősítette, hogy 3929 fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában. Az aktív betegek száma 133 853 fő országosan – mondta az országos tiszti főorvos. A települések 91 százalékán igazolták a vírus jelenlétét. Budapesten jelenleg 29 240 fő, Pest megyében 19 191 fő, Győr-Moson-Sopron megyében 9824 aktív beteg van.

Az elmúlt napon 117-en hunytak el a koronavírus-fertőzésben. 33 év és 101 éves korig terjed az életkoruk. A legtöbbjüknél nem is egy, hanem több krónikus vagy súlyos megbetegedést mutattak ki – tudatta Müller.

Jelenleg 7598 koronavírusos beteget ápolnak egészségügyi intézményekben, közülük 638-an lélegeztetőgépen vannak. A tiszti főorvos szerint látható, hogy ezek a számok nem csökkennek, de talán már nem exponenciális nő a számuk.

Zajlanak a szennyvízvizsgálatok is folyamatosan – mondta Müller Cecília. Igazolódott az a tény, hogy a szennyvízben mért örökítőanyagok egyértelműen mutatják a fertőzöttek számát. A jelenlegi adatok szerint, hogy a 47. hét mérés alapján Békéscsabán, Nyíregyházán, Miskolcon, Salgótarjánban és Székesfehérváron emelkedett az örökítőanyag a szennyvízben. Kecskeméten és Szolnokon egy kicsit csökkenő tendenciát mértek.

Egyáltalán nem látjuk azt, hogy tetőznénk, látható, hogy a kórházban ápoltak száma magas – fogalmazott Müller.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink