Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-24 10:04:00

Láng Zsolt: Ha ilyen irányba indul el a fővárosi vezetés, annak nagyon súlyos következményei lesznek

Levélben kéri a Fidesz fővárosi frakciója Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy vizsgálja ki a BKV buszbérlésének ügyét.

Láng Zsolt: Ha ilyen irányba indul el a fővárosi vezetés, annak nagyon súlyos következményei lesznek

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a BKV egy olyan - offshore hátterű - cégtől bérelne buszokat, amelyet az erről szóló tender kiírása előtt egy héttel jegyeztek be. A vállalatnak egyetlen alkalmazottja van, és referenciákkal sem rendelkezik, miközben a vezetőségét Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársának, Leisztinger Tamásnak a csapata adja - tette hozzá.

A budapesti Fidesz-KDNP azt várja Karácsony Gergelytől, hogy miután kivizsgálta az ügyet, gyorsan hozza meg a szükség intézkedést,

"mert ha ilyen irányba indul el a fővárosi vezetés, hogy ilyen nyíltan kezdenek el fittyet hányni mindenféle jogszabályra, közbeszerzési törvényre és az átláthatóságra, akkor ennek nagyon súlyos következményei lesznek"

 - fogalmazott Láng Zsolt.

Hozzátette, úgy tudják a szóban forgócég buszokkal sem rendelkezik, és mivel offshore hátterű, nem is indulhatna közbeszerzésen Magyarországon.

Kitért arra is, hogy a járványhelyzetben a buszok pótlása a budapestiek védelme szempontjából kiemelten fontos, ezért akár jogi lépéseket is tesznek az ügyben.

Ugyancsak ebben a témában osztott meg egy videót az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja.

A videóban Wintermantel Zsolt azt mondta, a BKV használt buszok bérlésére írt ki pályázatot, és ezt azóta el is bírálta. "Joggal merül fel a kérdés, hogy nem-e egy kamucégről van-e szó, amelyet kifejezetten ebből a célból hoztak létre" - emelte ki Wintermantel Zsolt.

Hozzátette, ő is választ vár a városházától, igazak-e a sajtóinformációk, hogy egy korábban nem létező cég nyerte el a tendert.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink