Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-24 15:26:00

Az álláskeresési járadék időtartamának és összegének emelését követeli az MSZP

Komjáthi Imre az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint októberben 306 ezer ember volt munka nélkül, és 150 ezer ember semmilyen segítséget nem kapott. Ez annak következménye, hogy 2011-ben három hónapra csökkentették az álláskeresési járadékot - fűzte hozzá.

Kifejtette: az eredeti elképzelések szerint 270 napról - kilenc hónapról - 180 napra csökkentették volna a járadék időtartamát, de akadt "Orbán Viktornak húsz bátor embere", aki még ezt is sokallta és három hónapra javasolta csökkenteni az álláskeresési járadékot.

Komjáthi Imre szerint pénzt kell adni az embereknek; 80 százalékos bértámogatás kell járjon - munkájuk megtartása mellett - nettó 180 ezer forintig azoknak, akik elbocsátás előtt állnak.

Az MSZP továbbra is követeli, hogy emeljék kilenc hónapra és nettó 100 ezer forintra az álláskeresési járadékot - hangoztatta. Javaslata támogatására szólította fel azokat a képviselőket, akik még a parlamentben vannak a "húsz bátor ember" közül, példaként Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert és Rogán Antalt, a miniszterelnök kabinetfőnökét említette.

Az ellenzéki politikus vérlázítónak nevezte, hogy egy olyan nagyvárosi multimilliomos nagyvállalkozó, mint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke "osztja az észt". Most nem az oligarcha haverokon kell segíteni, hanem a magyar családokon, önkormányzatokon - jelentette ki.

Az elbocsátás előtt álló munkavállalóknak 180 ezer forintos bértámogatást kér az MSZP

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink