Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-24 18:10:00

A spanyol EU-ügyi miniszter Budapestre utazott, hogy Varga Judittal tárgyaljon

"Ma az Igazságügyi Minisztériumban a spanyol európai uniós ügyek vezetőjét, Juan González-Barba Perat fogadtam. Az Unió többéves pénzügyi keretéről és a Helyreállítási Alapról, továbbá az Európai Unió jövőjéről, valamint az EU-ra nehezedő migrációs nyomásról egyeztettünk" - posztolta Varga Judit a Facebook-oldalán.

Miközben Heiko Maas német külügyminiszter arról beszélt kedden Berlinben az egyik legtekintélyesebb német közhasznú alapítvány, a Körber Alapítvány (Körber Stiftung) külpolitikai fórumán, a Berlin Foreign Policy Forum 2020 rendezvényén, hogy “teljesen biztos abban, hogy a következő napokban a többéves pénzügyi keret és a helyreállítási alap ügyében is meghozzuk a döntéseket, amelyek révén hozzáférhető lesz a pénz".

Varga Judit az Igazságügyi Minisztériumban a spanyol európai uniós ügyek vezetőjét, Juan González-Barba Perat fogadta. Az Unió többéves pénzügyi keretéről és a 750 milliárdos helyreállítási alapról egyeztettek - a magyar és a lengyel jogállamisági vétó után zajlanak az informális és a hivatalos egyeztetések Budapesttel és Varsóval.

Varga Judit azt posztolta, hogy a spanyol EU-ügyi miniszterrel az Európai Unió jövőjéről, valamint az EU-ra nehezedő migrációs nyomásról is egyeztettek.

Ma az Igazságügyi Minisztériumban a spanyol európai uniós ügyek vezetőjét, Juan González-Barba Perat fogadtam. Az Unió...

Közzétette: Varga Judit – 2020. november 24., kedd

"A koronavírus-járványból történő felépülés kapcsán elengedhetetlen elindítani az Európai Unió jövőjéről szóló konferenciasorozatot. A magyar álláspont az, hogy a jövőben a nemzeti parlamenteknek kellő szerepet kell kapniuk, a szuverenitás elvét tiszteletben kell tartani, és absztrakt ideológiai viták helyett konkrét megoldások kidolgozását kell előtérbe helyezni, amelyek segítik az emberek életét. Ezért fontos, hogy a pénzügyi forrásokhoz mihamarabb hozzáférjenek azok a tagállamok, amelyekben igazán nagy szükség van rá" - írta Varga Judit a Facebook-oldalán a mai találkozóról.

Költségvetési vétó és jogállamisági vita

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink