Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-24 11:19:00

24.hu: megtelt a halottasház a szombathelyi kórházban, külső telephelyre szállítják az elhunytakat

Külső telephely bevonásával tudnak csak méltóképpen gondoskodni a halottak elhelyezéséről a Markusovszky Kórház orvosigazgatója szerint – tudta meg a 24.hu.

A portál egy olvasójától korábban arról értesült, hogy hétfőn "húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön feküdt, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni" a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház proszektúráján.

Az intézmény orvosigazgatója a 24.hu megkeresésére reagált a portál értesüleéseire. Mint fogalmazott, elkeserítőnek tartja, hogy "egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni" a kórházat. Szerinte minden körülmények között méltóképpen gondoskodnak az elhunytak elhelyezéséről, ugyanakkor elismerte, hogy ezt most külső telephelyek bevonásával tudják csak megoldani.

Szombathely polgármestere egyébként még november közepén számolt be arról, hogy naponta 5-9 beteg hal meg a Markusovszky Kózházban koronavírus következtében. Nemény András szerint pedig az, hogy a gépeket kezelni tudó orvosok egy részét Győrbe irányították át, csak rontott a helyzeten.

Kevesebb az új fertőzött, de több a kórházban ápolt beteg?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink