Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-23 16:18:00

Távozik az Index vezérigazgató-főszerkesztője és vezérigazgató-helyettese

A 24.hu úgy értesült, távozik a laptól Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő és Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes is.

Távozik az Index vezérigazgató-főszerkesztője és vezérigazgató-helyettese

Nem sokkal ezelőtt a hvg.hu szintén erről írt, a lap cikke szerint egy belső konfliktus áll a történtek mögött.

A 24.hu azt írja, a hírek megjelenését követően az Indamedia Network Zrt. a Kreatívnak eljuttatott közleményben bejelentette: visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

"Az Indamedia-csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról, mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését"

– olvasható a közleményben, amely megerősíti Szombathy és Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes, vezető szerkesztő távozását is.

A lap új azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgatója Starcz Ákos, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa lesz, az utóbbi digitális ügynökség a múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba.

A közlemény szerint Bodolai László, az MFA elnöke nem kívánt élni az Indamedia felajánlásával, hogy maradjon az Index.hu Zrt. igazgatósági tagja, a továbbiakban médiajogászként segíti az Indamedia-csoportot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink